Спостерігачі ОБСЄ евакуювали свій польовий офіс у Попасній через обстріл бойовиків

29 червня бойовики "ЛНР" застосували заборонену Мінськими угодами зброю й обстріляли представництво СММ ОБСЄ в Попасній
Фото: EPA

Через обстріл бойовиками "ЛНР" офісу спостерігачів ОБСЄ в Попасній ніхто не постраждав.

Спостерігачам спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ довелося евакуювати свій польовий офіс у Попасній Луганської області через обстріли з боку бойовиків, повідомила українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook.

Зазначають, що вночі 29 червня бойовики "ЛНР" обстріляли представництво СММ ОБСЄ, розташоване в Попасній. Бойовики застосували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 82 мм, а також зенітні установки та стрілецьку зброю.

"Постраждалих серед співробітників місії ОБСЄ немає. Такими збройними нападами НЗФ ОРЛО намагаються залякати представників місії ОБСЄ і змусити їх згорнути свою роботу на луганському напрямку", – сказано в повідомленні.

Українська сторона СЦКК категорично засуджує такі дії бойовиків і "кваліфікує їх як грубе порушення досягнутих раніше угод".

20 червня в ОБСЄ повідомили, що бойовики "ДНР" скоїли напад на представників місії.

СММ ОБСЄ є неозброєною цивільною місією, яка спостерігає за ситуацією в усіх регіонах України. Вона регулярно готує звіти про обстановку в країні, а також бере участь у переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі. Місія розпочала свою роботу 29 липня 2014 року згідно з рішенням постійної ради ОБСЄ.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.