Спостерігачі ОБСЄ зафіксували на Донбасі російський фургон із написом "Ритуал", який виїхав із Донецька до РФ

Спостерігачі змогли побачити тільки водія транспортного засобу, на якому був напис "Ритуал"
Фото: OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine / Facebook

20 жовтня дві машини швидкої допомоги з номерами "ЛНР" виїхали з окупованої території РФ, пізніше вони повернулися до України, заявили у спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ.

21 жовтня спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала на Донбасі російський фургон із написом "Ритуал", який виїхав із Донецька до РФ. Про це йдеться у звіті місії за період із 18 до 24 жовтня.

Спостерігачі змогли побачити тільки водія транспортного засобу.

20 жовтня СММ зафіксувала, як дві машини швидкої допомоги з номерами "ЛНР" виїхали з окупованої території до РФ, а потім повернулися назад. Спостерігачі бачили, що в автомобілях були лікарі, але не знають, чи перевозили пацієнтів.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей. РФ заперечує свою причетність до конфлікту.

СММ ОБСЄ є неозброєною цивільною місією, яка спостерігає за ситуацією в усіх регіонах України. Вона регулярно готує звіти про обстановку у країні, а також бере участь у переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі. Місія розпочала свою роботу 29 липня 2014 року.