"Технологія РФ по веденню гібридної війни". Представник українського омбудсмена заявив, що жителів Донбасу агітують отримувати російські паспорти

Лисянський: Наші громадяни України залишаться громадянами України
Фото: Павел Лисянский / Facebook

РФ фактично бере на себе відповідальність за війну на сході України, агітуючи жителів окупованих територій Донбасу отримувати російські паспорти, сказав представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

На Донбасі представники Росії агітують людей отримувати російські паспорти. Про це 20 січня в коментарі "РБК-Україна" розповів представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

"Нещодавно там був такий собі Микола Старіков (російський політичний діяч, один із лідерів руху "Антимайдан" – ГОРДОН). Він там проводив заходи й активно лобіював, що жителям Донбасу треба надавати російські паспорти. Це був не єдиний посил для жителів Донбасу. Про це в усіх сепаратистських ЗМІ активно заявляють. Я в цьому бачу, що людей хочуть втягнути в політичну маніпуляцію і у військовий конфлікт. Основний посил у тому, що РФ такими діями фактично бере на себе відповідальність у цій війні на Донбасі, хоча офіційно її не визнає", – розповів він.

Україна захищатиме своїх громадян і відстоюватиме їх усіма засобами, підкреслив Лисянський.

"Це технологія РФ по веденню гібридної війни. Такими діями РФ поетапно визнає свою участь у цій війні. Але наші громадяни України залишаться громадянами України", – додав він.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.