Тимчук: Для забезпечення діяльності терористів на Донбасі з Росії доставили "Гради"

Тимчук: За тиждень бойовики отримали від РФ 600 тонн матеріально-технічних засобів
Фото: Дмитрий Тымчук / Facebook

Росія протягом тижня передала незаконним військовим формуванням, які діють на тимчасово окупованих територіях Донбасу, не менше ніж 20 одиниць важкого озброєння, заявив народний депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

Російська Федерація відправила на не підконтрольні Україні території Донбасу чотири "Гради" для забезпечення діяльності підрозділів "ЛНР" і "ДНР". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

"Для забезпечення терористичної діяльності частин і з'єднань "1-го АК ДНР" і "2-го АК ЛНР" протягом тижня з території Росії було доставлено приблизно 1600 тонн паливно-мастильних матеріалів, 600 тонн матеріально-технічних засобів (з/д ст. Ровеньки та Іловайськ), а також не менше ніж 20 одиниць важких озброєнь (зокрема чотири одиниці 122-мм реактивних систем залпового вогню "Град")", – написав Тимчук.

Збройний конфлікт на сході країни почався у квітні 2014 року. Українська армія протистоїть проросійським бойовикам, які частково контролюють Донецьку та Луганську області.