Турчинов заявив, що вихід Кучми з контактної групи щодо Донбасу не вплине на результативність мінського процесу

Турчинов: Проблема мирного шляху врегулювання – це проблема Путіна
Фото: turchynov.com

Вихід другого президента України Леоніда Кучми з контактної групи щодо Донбасу не вплине на переговори в Мінську, оскільки їх постійно саботує Росія, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

На результативність мінського процесу не вплине вихід другого президента України Леоніда Кучми зі складу тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, заявив журналістам 3 жовтня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, що від складу української делегації навряд чи щось зміниться. Проблема мінських переговорів, проблема нормандського формату, проблема взагалі мирного шляху врегулювання – це проблема [президента Росії Володимира] Путіна, проблема РФ: їхні спроби замість врегулювання проблеми її ще більше загострити. І, на жаль, останнім часом вони працюють над загостренням ситуації", – сказав Турчинов, відповідаючи на запитання, чи вплине вихід Кучми з переговорної групи в Мінську на врегулювання ситуації.

Турчинов також підкреслив, що формат делегації України не впливає на процес результативності ведення Мінських переговорів, оскільки їх саботує Росія.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Переговори про врегулювання конфлікту проводять, зокрема, у тристоронній контактній групі в Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ). Українську делегацію на переговорах очолював Кучма.

28 вересня 2018 року він повідомив журналістам, що покине мінські переговори, коли досягне "критичного віку".

2 жовтня прес-секретар Кучми Дарка Оліфер повідомила, що другий президент України провів останнє засідання як голова української делегації на мінських переговорах.