У "ДНР" заявили про готовність передати на підконтрольну Києву територію ще 40 засуджених

13 грудня "ДНР" передала Україні 13 засуджених
Фото: Людмила Денісова / Facebook

13 грудня представники окупаційної адміністрації передали українській стороні 13 засуджених, яких утримували в тюрмах на не підконтрольній Києву частині Донецької області. "Омбудсмен ДНР" Дар’я Морозова повідомила, що в січні може відбутися ще одна зустріч для передання ув'язнених.

Організація "ДНР" готова в січні 2019 року передати Києву ще приблизно 40 засуджених для відбування покарання надалі у виправних установах України. Про це сепаратистському агентству ДАН повідомила "уповноважений із прав людини ДНР" Дар’я Морозова.

"Ми зустрілися із представником України. Ми готові з ними і далі співпрацювати. Через місяць ми готові передати ще приблизно 40 засуджених", – сказала вона.

13 грудня на контрольному пункті в'їзду/виїзду "Новотроїцьке" представники окупаційної адміністрації в присутності уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової передали Україні 13 засуджених, які відбували покарання у тюрмах на непідконтрольній частині Донбасу, а також віддали їхні кримінальні справи.

13 листопада Денісова повідомляла, що 895 ув'язнених, які відбувають покарання у в'язницях в ОРДЛО, звернулися до неї з проханням про переведення на підконтрольну Києву територію.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що гуманітарна підгрупа тристоронньої контактної групи на засіданні в Мінську 4 грудня погодила дату та місце передання з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей більше ніж 60 ув'язнених, не пов'язаних із воєнним конфліктом.

12 грудня відбулося передання 42 українців, засуджених до початку війни, із не контрольованих Києвом районів Луганської області.