У ФСБ заявили про затримання члена ІДІЛ, який нібито за завданням СБУ збирався вбити одного з лідерів бойовиків "ДНР", Україна назвала це фейком

ФСБ порушила кримінальну справу стосовно затриманого Магомедова
Фото: ЕРА

Як заявив Федеральній службі безпеки Росії затриманий у Смоленській області член ІДІЛ, російський громадянин Меджид Магомедов, терористів "Ісламської держави" нібито "активно залучають спецслужби України" для усунення лідерів бойовиків "ДНР". У Службі безпеки України назвали цю інформацію фейком, який навіть "смішно коментувати".

Федеральна служба безпеки Росії затримала 9 вересня на території Смоленської області громадянина РФ Меджида Магомедова – члена угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), повідомляє прес-служба ФСБ.

За даними відомства, уродженець Дагестану Магомедов, 1988 року народження, "за завданням Служби безпеки України та керівників "Правого сектору" планував убивство одного з лідерів ополчення самопроголошеної "Донецької народної республіки".

"На початку 2018 року Магомедов М.Г. прибув на територію України для вирішення питань з емісарами міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" щодо ресурсного забезпечення Північнокавказького бандпідпілля, які познайомили його з представниками Служби безпеки України і "Правого сектору". Під час подальшого спілкування зі співробітниками українських спецслужб Магомедов М.Г. дістав завдання з ліквідації командира одного з підрозділів збройних сил "ДНР", який проживає у Смоленській області. Для реалізації злочинного умислу Магомедов М.Г. прибув у Смоленську область, попередньо отримавши від "кураторів" засоби скоєння злочину, які він дістав зі "схрону", закладеного на території Російської Федерації, а також відомості щодо місця проживання і транспорту, який використовує об'єкт посягання", – ідеться в повідомленні ФСБ.

У ньому зазначено, що Магомедова затримали "з метою запобігання запланованому злочину".

У нього нібито вилучили саморобний вибуховий пристрій потужністю 1,5 кг у тротиловому еквіваленті, а також пістолет із пристроєм для безшумної стрільби та боєприпаси до нього.

"За інформацією, наданою затриманим, на території України національні спецслужби надають активну допомогу бойовикам міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" щодо гарантування їхньої безпеки, фінансування і надання зброї та вибухових речовин для організації терористичних актів на території Російської Федерації", – продовжили у ФСБ.

У відомстві зазначають, що членів "Ісламської держави" нібито "активно залучають спецслужби України" для усунення лідерів бойовиків "ДНР".

"Щодо затриманого порушено кримінальну справу, проводять подальші оперативно-розшукові та слідчі заходи", – резюмували у ФСБ.

У Службі безпеки України назвали фейком звинувачення ФСБ у нібито допомозі терористам "Ісламської держави". "Це черговий фейк ФСБ Росії, який просто смішно коментувати", заявили агентству УНН у СБУ .

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.