У неофіційній електронній базі загиблих на Донбасі росіян нараховують більше ніж 3 тис. осіб

Музей розташований у темному підвалі
Фото: rferl.org

В електронній базі загиблих на Донбасі росіян, яку створив "Музей військової доблесті Донбасу", розташований у Санкт-Петербурзі, значиться понад 3 тис. осіб, сказав журналісту Radio Free Europe / Radio Liberty Крістоферу Міллеру під час відвідування музею 26-річний хлопець на прізвисько Академік.

Він не дозволив подивитися базу.

Чи воював Академік на Донбасі і який стосунок має до музею, не повідомляють.

У матеріалі йдеться, що музей розташований у темному підвалі, він наповнений військовими артефактами, що привезли росіяни, які брали участь у збройному конфлікті.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Україна, США й низка інших держав звинувачують Російську Федерацію у втручанні в конфлікт: використанні регулярних військ у бойових діях на боці бойовиків, постачанні їм зброї та фінансової підтримки. Російське керівництво відкидає ці звинувачення й стверджує, що РФ не є стороною протистояння.

22 липня голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що на території України вже загинуло кілька тисяч російських військовослужбовців і найманців.