У пресцентрі ООС не готові підтвердити інформацію про атаку позицій ЗСУ з території РФ, доки немає результатів експертизи

За яких обставин було поранено українського бійця, поки що невідомо
Фото: Операція Об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

У пресцентрі операції Об'єднаних сил підтвердили виданню "ГОРДОН" факт бойового поранення українського військовослужбовця 17 листопада в районі Станиці Луганської.

У пресцентрі операції Об'єднаних сил повідомили виданню "ГОРДОН", що до надходження результатів експертизи не готові підтвердити інформацію про атаку позицій Збройних сил України в районі села Сизе Луганської області з території РФ.

"17 листопада в нас дійсно був поранений у районі Станиці Луганської. Його занеслили у списки бойових поранень. Наразі проводять експертизу – який боєприпас став причиною поранення й за яких обставин. Що конкретно там сталося, поки що невідомо. Тому просто немає можливості дати детальнішу інформацію. Поки що ми не можемо підтвердити інформацію про атаку позицій ЗСУ з території РФ. Наразі можна говорити лише про те, що є поранений боєць. Експертиза не має зайняти більше ніж 30 днів", – підкреслили у пресцентрі.

18 листопада головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявив, що російські війська атакували позиції Збройних сил України в районі села Сизе Станично-Луганського району Луганської області.

"Позиції 46-ї десантно-штурмової бригади було атаковано безпілотником, який прицільно скинув бойову гранату. Одного нашого воїна тяжко поранено, множинні осколкові поранення спини. Військові медики підтверджують: це не випадковий вибух, поранення – бойове", – написав журналіст на своїй сторінці у Facebook.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.