У пункті пропуску "Мар'їнка" затримали донеччанина з документами "ДНР"

У чоловіка виявили членський квиток громадського руху "Донецька республіка"

Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Житель Донецька запропонував правоохоронцям хабар у розмірі однієї тисячі гривень за нерозголошення інформації про наявність у нього документів "ДНР".

22 липня на контрольно-пропускному пункті в'їзду/виїзду "Мар'їнка" правоохоронці затримали жителя Донецька з документами "ДНР". Про це у Facebook поінформував прес-центр операції Об'єднаних сил.

Там зазначили, що чоловік ховав документи у своїй машині Toyota Corolla у спеціальній схованці. Зокрема, правоохоронці виявили службове посвідчення "Міжнародна національно-патріотична й спортивно-оборонна організація ДНР "Козацтво ДНР", знак якості "Народний контролер громадського руху "Донецька республіка" і членський квиток громадського руху "Донецька республіка".

Крім того, затриманий запропонував хабар у розмірі однієї тисячі гривень працівникам Державної фіскальної служби та Державної прикордонної служби за нерозголошення цього інциденту. Інформацію правоохоронці передали співробітникам Національної поліції.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. 14 квітня тодішній в.о. президента України Олександр Турчинов підписав указ про початок антитерористичної операції. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

30 квітня на Донбасі завершилася АТО й офіційно стартувала операція Об'єднаних сил.