Україна готова до відкриття пункту пропуску "Золоте" – Оліфер

КПВВ "Золоте" готовий до відкриття
Фото: dpsu.gov.ua

Повноцінна робота контрольного пункту в'їзду-виїзду "Золоте" в Луганській області полегшить перетин лінії дотику для усіх жителів регіону, заявила прессекретарка другого президента України, представника України у тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Україна готова до відкриття контрольного пункту в'їзду-виїзду "Золоте" в Луганській області. Про це заявила прессекретарка другого президента України, представника України у тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер 31 січня у Facebook за підсумками наради Кучми з міністеркою у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксаною Колядою.

"Україна готова до відкриття КПВВ "Золоте", як це передбачено домовленостями лідерів країн "Нормандської четвірки" в Парижі, його повноцінна робота полегшить перетин лінії зіткнення для всіх мешканців Луганської області. Ми також продовжуємо працювати над подальшим вдосконаленням інфраструктури пунктів пропуску", – написала Оліфер.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

Процес дзеркального відведення озброєнь у Золотому завершився 1 листопада 2019 року, він  розпочався 29 жовтня.

26 листопада ОБСЄ верифікувала завершення процесу розведення сил і засобів у Золотому.

7 листопада Держприкордонслужба України повідомляла, що КПВВ "Золоте" готовий до відкриття з українського боку.