Україна передала генсеку ООН лист із протестом щодо продовження терміну арешту Сущенка

Україна просить сприяти звільненню Сущенка
Фото: Mark Feygin / Facebook

Рішення російського суду про продовження терміну арешту українському журналісту Романові Сущенку свідчить про тиск на нього й упередженість російських судових органів, ідеться в листі, який передало генсеку ООН Антоніу Гутеррішу Міністерство закордонних справ України.

Постійне представництво України при ООН передало генеральному секретареві організації Антоніу Гутеррішу лист від українського Міністерства закордонних справ, у якому висловлено протест щодо продовження в РФ терміну арешту журналіста Романа Сущенка. Про це повідомляє "Укрінформ".

У зверненні йдеться, що рішення російського суду свідчить про тиск на Сущенка та упередженість російських судових органів.

Україна просить міжнародні правозахисні організації та представників ОБСЄ вжити заходів для звільнення українця.

Кореспондента "Укрінформу" у Франції Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві. ФСБ назвала його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українського громадянина відкрили кримінальну справу за статтею "шпигунство". Він перебуває у московському СІЗО.

За версією ФСБ, журналіст збирав інформацію про вторгнення російських військ в Україну, розповів адвокат.

20 жовтня Фейгін заявив, що слідство у справі Сущенка завершили. Він розраховує, що основний суд у справі журналіста почнеться в січні 2018 року. Адвокат сказав, що Сущенка збираються засудити до 20 років позбавлення волі.