Українська армія в бою на луганському напрямку захопила докази російської присутності на Донбасі – штаб

Українські військові захопили кулемет Калашникова й радіостанцію
Фото: Прес-центр штабу АТО / Facebook

Під час бойового зіткнення українські бійці захопили трофейну зброю та засоби зв'язку, повідомили у штабі АТО.

27 липня під час бойового зіткнення з ворожою диверсійно-розвідувальною групою (ДРГ) українські військові захопили трофейну зброю та засоби зв'язку. Про це повідомив прес-центр штабу АТО на сторінці у Facebook.

"Пропонуємо вашій увазі докази російської присутності на Донбасі", – заявили у прес-службі.

Українські військові зазначили, що захоплена зброя свідчить про те, що терористам доставляють російську зброю, а в бойових діях беруть участь регулярні частини ЗС РФ. Зокрема, захопили ручний протитанковий гранатомет РПГ-7В, кулемет Калашникова й аналогову радіостанцію Motorola.

У штабі АТО нагадали, що 27 липня о 7.40 бойовики відкрили вогонь із гранатометів і стрілецької зброї в напрямку позицій захисників Новотошківського.

"Через п'ять хвилин українські військові помітили висування ДРГ бойовиків чисельністю до 10 осіб у напрямку українського опорного пункту. Терміново було прийнято рішення на відкриття вогню на ураження. Унаслідок скоординованих дій наших військових ворог відступив уже за 15 хвилин, залишивши на полі бою ручний протитанковий гранатомет, кулемет, а також радіостанцію. Утрати противника склали: один убитий та один поранений... У ході бойового зіткнення двох українських бійців було поранено", – розповіли у штабі АТО.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

21 червня під час чергового раунду переговорів у Мінську сторони домовилися про перемир'я на час збирання врожаю – із 24 червня до 31 серпня.

24 червня секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що бойовики зривають "хлібне перемир'я".