"Укрзалізниця" про заяву Жданова: Компанія не керує залізничним рухом на окупованому Донбасі

В УЗ зазначили, що всі засоби зв'язку компанії на не підконтрольній території Україні вимкнено
Фото: Укрзалізниця / Facebook

"Укрзалізниця" не здійснює жодної діяльності на окупованій території Донбасу, сказав директор філії "Донецька залізниця" УЗ Сергій Бугайов. Так він прокоментував слова колишнього офіцера оперативного управління Генштабу ЗСУ, полковника запасу Олега Жданова, сказані виданню "ГОРДОН", що "Укрзалізниця" має детальну інформацію стосовно пересування військової техніки бойовиків на Донбасі.

"Укрзалізниця" спростувала заяву колишнього офіцера оперативного управління Генштабу ЗСУ, полковника запасу Олега Жданова, який сказав у коментарі виданню "ГОРДОН", що рух поїздів, які перевозять військову техніку бойовиків на окупованому Донбасі, досі здійснюють через диспетчерську службу компанії.

Директор філії "Донецька залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" Сергій Бугайов підкреслив, що УЗ не керує залізничним рухом на окупованій частині Донбасу, повідомляє УЗ на сторінці у Facebook. Він додав, що всі засоби зв'язку компанії на не підконтрольній Україні території вимкнено.

"Укрзалізниця" не здійснює жодної діяльності в ОРДЛО (окремих районах Донецької та Луганської областей. – "ГОРДОН"). І мови не може бути про якусь взаємодію з окупантами і сепаратистами. Заяви про це – брехня і провокація", – заявив Бугайов.

В "Укрзалізниці" заявляли в червні 2015 року, що "міністерство фінансів "ДНР" створило підприємство-двійник "Донецька залізниця". В УЗ зазначали, що не співпрацюють з жодними компаніями, незаконно створеними на окупованій території.

За даними "Укрзалізниці", на не підконтрольній Україні частині Донбасу залишилося майже 30 тис. вантажних вагонів, а також 226 тепловозів, 68 електровозів, 49 дизель-секцій і 94 електросекції.