В.о. директора "Укренерго" заявив, що із травня 2015 року окуповані території Донбасу заборгували за електроенергію приблизно 2,5 млрд грн

Учора Київ повністю припинив постачання електрики на окупований Донбас
Фото: ЕРА

Серйозних обсягів постачань електроенергії на окуповані території Донецької області не було вже дуже давно, сказав в.о. директора "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

Із травня 2015 року окуповані території Донбасу заборгували за електроенергію приблизно 2,5 млрд грн, сказав в.о. директора "Укренерго" Всеволод Ковальчук у коментарі "Еспресо".

Він зазначив, що тільки у травні 2015 року ввели роздільний облік споживання електроенерії по Донецькій та Луганській областях.

"Якщо брати заборгованості, гарантовано підтверджені з моменту введення роздільного обліку, то вони складають близько 2,5 млрд грн", – сказав Ковальчук.

В.о. директора "Укренерго" повідомив, що серйозних обсягів постачань електроенергії на окуповані території Донецької області не було вже дуже давно.

26 липня Україна припинила постачання електроенергії в окуповані райони Донецької області.

Подавати електроенергію на підконтрольну бойовикам територію Луганської області Україна припинила ще у квітні. Бойовики "ЛНР" стверджували, що отримують електрику з Росії й окупованої частини Донецької області.

У червні голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що борг споживачів за електроенергію, які перебувають на підконтрольних територіях Донбасу, становить 3,9 млрд грн.

За оцінками директора московської організації "Фонд енергетичного розвитку" Сергія Пікіна, постачання електроенергії із РФ на окуповану частину Донбасу коштуватиме Кремлю 3 млрд руб. (приблизно 1,4 млрд грн) на рік.

Газета "Коммерсантъ", посилаючись на джерела, писала у квітні, що в Росії постачання електрики на схід України будуть компенсувати завдяки зростанню тарифів, основне навантаження ляже "на всіх споживачів, крім населення".