У СБУ заявили, що бойовик "ДНР" Ходаковський підтвердив справжність їхніх плівок про вбивство Захарченка

Запис розмов СБУ опублікувала 27 вересня
Фото: ЕРА

Бойовики "Донбасу" "відрубують усі комунікації з Україною", але інформацію з їхніх каналів зв'язку все одно знімають українські спецслужби, зазначив бойовик "ДНР" Олександр Ходаковський. На його слова звернули увагу у Службі безпеки України, коментуючи вбивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Бойовик "ДНР" Олександр Ходаковський підтвердив автентичність опублікованих Службою безпеки України (СБУ) розмов про вбивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченка. Про це українська спецслужба заявила 29 вересня у Facebook.

"Терорист "ДНР" Олександр Ходаковський підтвердив достовірність плівок СБУ щодо вбивства Захарченка", – ідеться у повідомленні.

СБУ процитувала пост Ходаковського в соцмережах.

"Ми так і не навчилися зберігати таємниці. Відрубуємо всі комунікації з Україною, а вони все одно знімають інформацію з наших каналів зв'язку. Шукаємо шпигунів, а вони все одно обкладають нас агентурою", – зазначив бойовик.

За його словами, помічник "глави народної ради ДНР" Дениса Пушиліна Олександр Лаврентьєв "аж у Туреччину махнув, щоб обговорити пікантні плани ще в червні вже на вересень".

"І там не уникнув витоку, чим поставив усіх у дуже незручне становище. Уважнішими треба бути, коли обговорюєш плани змови, і у стін є вуха", – написав Ходаковський.

Захарченко загинув 31 серпня 2018 року в ресторані "Сепар" у центрі Донецька, в закладі спрацював вибуховий пристрій.

У "ДНР" заявили, що організацією вбивства Захарченка займалися Сили спецоперацій Збройних сил України. Колишній "міністр оборони ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) вважає, що Захарченка вбили представники криміналу, а замовлення на нього надійшло з окупованих районів Донецької області.

15 вересня у "ДНР" заявили, що у справі про вбивство Захарченка затримали співробітника СБУ. Він нібито визнав свою провину.

Наступником Захарченко став 7 вересня Пушилін.

27 вересня СБУ опублікувала фрагменти розмови Лаврентьєва з двома невстановленими особами, під час якої обговорювали план відсторонення Захарченка і заміни його без проведення "виборів". Зазначають, що розмова відбулася 12 червня о 16.50 у ресторані Yuvam у турецькому місті Анталія.