У Станиці Луганській завершили укладання металоконструкцій мосту

В Офісі президента повідомляли, що міст відкриють до 27 листопада
Фото: Луганська обласна державна адміністрація / Facebook

У Луганській обласній державній адміністрації повідомили, що на мосту через річку Сіверський Донець поблизу контрольного пункту в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" проводили зварювальні роботи на металевих конструкціях.

3 листопада під час робіт із відновлення зруйнованого автомобільного мосту через річку Сіверський Донець завершили укладання металоконструкцій. Про це повідомила пресслужба Луганської обласної державної адміністрації у Facebook.

"Працівники ТОВ "Укртрансміст" закінчили укладання конструкцій основної частини мосту через річку Сіверський Донець поблизу контрольного пункту в'їзду-виїзду "Станиця Луганська", – розповіли у пресслужбі.

Крім того, проводили зварювальні роботи на металевих конструкціях мосту.

Із 2016 року тривали переговори про розведення сил і озброєнь у районі Станиці Луганської. Перший етап розведення відбувся 26 червня 2019 року. 27 червня спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила, що підрозділи "ЛНР" відвели вглиб не контрольованої українським урядом території. 30 червня в ОБСЄ заявили, що розведення сил і засобів у Станиці Луганській закінчилося.

17 липня 2019 року тристороння контактна група в Мінську домовилася про демонтаж фортифікацій біля мосту у Станиці Луганській, який було зруйновано після зіткнення 19 березня 2015 року. На його місці тоді спорудили тимчасовий дерев'яний міст.

31 липня група домовилася про початок розмінування територій, прилеглих до мосту. 17 серпня у штабі ООС повідомили, що піротехніки ДСНС обстежили 2 га площі в районі мосту і виявили 197 вибухонебезпечних предметів.

5 жовтня у Станиці Луганській відкрили тимчасовий перехід.

В Офісі президента повідомляли, що до 27 листопада відкриють основний міст.