Росія готує теракти на окупованих територіях, щоб звинуватити Україну – розвідка

В український розвідці вважають, що російські спецслужби можуть організовувати диверсії на власних об'єктах критичної інфраструктури
Фото: ЕРА (архів)

Російська сторона збирається звинуватити Україну в нібито підготовці терористичних актів на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та анексованого Криму, повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Росія готує теракти на окупованих територіях України з метою звинуватити в цьому українську сторону. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України на сторінці у Facebook Генерального штабу Збройних сил України.

"Воєнна розвідка України відмічає цілеспрямовану підготовку спецслужб Росії до інформаційної провокації проти нашої держави. Із метою дискредитації України у світі та виправдання своїх агресивних дій в Азово-Чорноморському регіоні, російська сторона готується звинуватити Україну в нібито підготовці терористичних актів на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та АР Крим", – ідеться в повідомленні.

У ГУР не відкидають диверсій російських спецслужб на власних об'єктах критичної інфраструктури з тією самою метою – звинуватити в них українську сторону.

29 грудня у ГУР Міноборони України повідомили, що російські фахівці з хімічних, бойових і отруйних речовин прибули на окупований Донбас, імовірно, для підготовки диверсійно-терористичного акту із застосуванням хімічно небезпечних речовин. Україну можуть звинуватити в інциденті.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.