У зоні АТО залишається кілька точок, де зберігається напруженість і противник продовжує провокаційні обстріли – штаб

На луганському напрямку в зоні АТО повністю зберігали режим тиші
Фото: ЕРА

Найгарячішою точкою в зоні АТО залишається Авдіївська промзона, повідомили в штабі української армії.

На карті Донецької і Луганської областей у зоні проведення АТО залишається всього кілька точок, де зберігається напруженість і противник продовжує провокаційні обстріли. Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"Насамперед це Авдіївська промзона. Тут від опівночі бойовики чотири рази відкривали вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецького озброєння. А близько 14.00 злочинці неприцільно випустили дві міни калібру 82 мм по одному з наших опорних пунктів. Також сьогодні російські найманці декілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї неподалік шахти "Бутівка", – заявили в штабі української армії.

За даними ЗСУ, на маріупольському напрямку зафіксовано лише один провокаційний обстріл, де приблизно о 13.00 противник випустив чотири міни калібру 82 мм і бив із гранатомета на підступах до Мар'їнки.

На луганському напрямку повністю зберігали режим тиші.

"Порівнюючи кількість вогневих провокацій ворога за останні декілька днів із початком місяця, можна зробити висновок, що динаміка зменшення обстрілів у період нового етапу перемир'я позитивна. У свою чергу, командування українських частин і підрозділів на лінії розмежування робить усе, аби унеможливити активне вогневе протистояння. Ми готові до мирного діалогу", – розповіли в штабі АТО.

Водночас у ЗСУ зазначили, що в разі загострення обстановки мають достатньо сил і засобів, щоб гідно відповісти ворогу.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі на засіданні в Мінську домовилася про безстрокове припинення вогню з опівночі 25 серпня.

Українська сторона у Спільному центрі з контролю та координації режиму припинення вогню повідомила, що бойовики зірвали "шкільне перемир'я" вже на другій хвилині після його встановлення.

Попереднє, "хлібне перемир'я" (з 24 червня до 31 серпня), згідно із заявами української сторони, також зірвали сепаратисти.