Виїзд для іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповані території Донбасу обмежено – штаб операції Об'єднаних сил

Іноземцям обмежили виїзд на тимчасово окуповані території
Фото: dpsu.gov.ua

Право на перетин лінії розмежування на Донбасі буде в іноземних офіційних представників спостережних місій ООН, ОБСЄ та місії Червоного Хреста, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

У зв'язку із запровадженням воєнного стану в Донецькій і Луганській областях виїзд іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповані території обмежено. Про це повідомила прес-служба штабу операції Об'єднаних сил у Facebook 30 листопада.

"Право перетину лінії розмежування матимуть представники офіційних спостережних місій ООН, ОБСЄ та місії Червоного Хреста. Щодо решти іноземних громадян рішення на пропуск до тимчасово окупованої території України буде прийматися при наявності відповідних документів про постійне проживання на окупованій території або потребу перетину лінії розмежування з гуманітарною метою (похорон, тяжка хвороба близьких родичів тощо)", – ідеться в повідомленні.

26 листопада – наступного дня після того, як Росія захопила катери Військово-морських сил України "Бердянськ" і "Нікополь", буксир "Яни Капу", а також 24 українських військовослужбовців – Верховна Рада підтримала указ президента України Петра Порошенка про введення воєнного стану у 10 областях на 30 діб.

Воєнний стан запроваджено в Україні з 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня 2018 року.

29 листопада Україна на час дії воєнного стану закрила в'їзд в окупований Крим для іноземців.

Голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал 30 листопада заявив, що у зв'язку із запровадженням воєнного стану Україна посилила прикордонний режим, у країну не пускають громадян Росії чоловічої статі віком від 16 до 60 років.