Вісім військовослужбовців дістали поранення в зоні АТО за добу – штаб

Штаб АТО: Бойовики дедалі частіше застосовують озброєння, заборонене Мінськими угодами
Фото: EPA

Бойовики 6 червня 85 разів відкривали вогонь по позиціях сил антитерористичної операції.

За добу 6 червня внаслідок бойових дій на Донбасі поранено вісім бійців АТО, повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

"Ситуація в районі проведення АТО залишається складною. Російсько-терористичні бандформування знову підвищили свою вогневу активність уздовж усієї лінії зіткнення. Не припиняють загарбники все частіше застосовувати й озброєння, заборонене Мінськими угодами", – сказано в повідомленні.

Також повідомляють, що бойовики 85 разів обстріляли позиції українських бійців 6 червня.

Зокрема, на приморському напрямку бойовики 25 разів обстріляли з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, БМП, гранатометів різних систем, стрілецької зброї та реактивних систем залпового вогню позиції сил АТО поблизу Тарамчука, Мар'їнки, Павлополя, Водяного, Гнутового, Новотроїцького, Чермалика і Широкиного.

На донецькому напрямку противник 28 разів стріляв з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, танків, гранатометів і стрілецької зброї по українських військовослужбовцях поблизу Троїцького, Верхньоторецького, Авдіївки, Новгородського, Зайцевого, Новолуганського та Кам'янки.

На луганському напрямку бойовики 32 рази обстріляли з артилерії калібру 152 мм та 122 мм, мінометів калібру 120 мм та легкого озброєння позиції сил АТО поруч із Попасною, Трьохізбенкою, Донцем, Станицею Луганською, Новоолександрівкою, Єкатеринівкою, Новотошківським і Новозванівкою.

"Унаслідок бойових дій минулої доби вісім бійців сил АТО отримали поранення", – інформують у штабі.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.