"Влада" терористичної "ДНР" дістала від кураторів наказ ставити на військовий облік жителів 2001 року народження – штаб АТО

Російські куратори запропонували "владі ДНР" план залучення донеччан до окупаційного війська
Фото: ЕРА

На тимчасово окупованих територіях Донбасу серед місцевих все менше охочих воювати проти українських військ, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так званій владі терористичної організації "ДНР" від російських кураторів надійшов наказ ставити на військовий облік жителів окупованих територій 2001 року народження. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

"За нашою оперативною інформацією на тимчасово окупованих територіях Донбасу серед місцевих усе менше бажаючих воювати проти українських військ. Щоб залучати донеччан в окупаційне військо, від російських кураторів до так званих місцевих адміністрацій надійшов наказ про постановку громадян 2001 року народження на військовий облік. Зокрема з 28 серпня до 25 грудня керівники "адміністрацій" мають розробити план та визначити органи так званого місцевого самоврядування, які за це відповідають", – ідеться в повідомленні.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Україна, США і низка інших держав обвинувачують РФ у втручанні в конфлікт: використанні регулярних військ у бойових діях на боці бойовиків, постачанні їм зброї та фінансовій підтримці. Російське керівництво відкидає ці обвинувачення і стверджує, що РФ не є стороною протистояння.

За оцінками української сторони, зараз на Донбасі приблизно 40 тис. бойовиків, найманців і кадрових російських військовослужбовців.