Бойовика, який воював проти України на Світлодарській дузі, засудили до 10 років

Бойовика, що воював проти України, затримали під час контртерористичних заходів
Фото: ЕРА

У прокуратурі Донецької області повідомили, що засуджений бойовик терористичної організації "ЛНР" брав участь у боях проти ЗСУ.

Костянтинівський міськрайонний суд дав двічі засудженому 35-річному жителю міста Єнакієве 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна за участь у терористичному угрупованні "ЛНР" та незаконне поводження зі зброєю, повідомила 17 грудня прес-служба прокуратури Донецької області.

У прокуратурі зазначили, що бойовик воював проти України на Світлодарській дузі.

"Публічним обвинуваченням... доведено, що з жовтня 2016 року по травень 2018 року чоловік проходив службу в незаконному збройному формуванні терористичної організації "ЛНР" – 3-му мотострілковому батальйоні 7-ї окремої мотострілкової бригади так званої народної міліції 2-го армійського корпусу "ЛНР" у місті Дебальцеве, на посаді оператора [протитанкової керованої ракети] ПТКР і, зокрема, ніс бойове чергування в районі Світлодарської дуги", – ідеться в повідомленні.

За даними прокуратури, зловмисник безпосередньо брав участь у бойових сутичках із військовослужбовцями ЗСУ, поки його злочинну діяльність не припинили під час контртерористичних заходів на лінії розмежування біля смт Луганське співробітники СБУ спільно з військовослужбовцями.

Суд визнав обґрунтованими доводи прокуратури.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.