Із 2014 року на Донбасі загинуло понад 240 дітей, 56 зникли безвісти

Навіть після закінчення активної фази збройного протистояння статистика травм у дітей зростає
Фото: pixabay.com

Від початку збройного конфлікту на сході України на території Луганської та Донецької областей загинуло понад 240 дітей, поранення дістало від 167 до 500 дітей, повідомили у Сухопутних військах України.

4 червня – Міжнародний день невинних дітей – жертв агресії, у світі понад 230 млн дітей живе на територіях, охоплених воєнними конфліктами. Із 2014 року статистику дітей, постраждалих під час воєн, ведуть і в Україні, повідомила 4 червня у Facebook пресслужба командування Сухопутних військ України.

Від початку збройної агресії на Донбасі в Україні зникло безвісти 56 дітей, загинуло понад 240, було поранено, за різними даними, від 167 до 500 дітей, зазначили в пості.

У "сірій зоні" мешкає від 10 до 15 тис. дітей. Кількість дітей-переселенців із Криму і Донбасу перевищила 170 тис., на окупованих територіях залишилося понад 2 тис. дітей-сиріт.

Навіть після закінчення активної фази збройного протистояння статистика травм зростає, діти дістають тілесні ушкодження внаслідок нещасних випадків від снарядів і мін.

"За даними ЮНІСЕФ, із початку 2020 року жертвами обстрілу на сході України стало 10 дітей. Лише за перший тиждень травня зафіксовано шість випадків. Це вдвічі більше порівняно з аналогічним періодом минулого року", – зазначили в командуванні СВУ.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

Війна на Донбасі забрала 14 тис. життів, 1,5 млн людей змушені були змінити місце проживання.