Від початку проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі знешкоджено майже 24 тис. вибухонебезпечних предметів

Протягом тижня піротехніків 83 рази залучали до розмінування території, повідомили у штабі
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

У штабі операції Об'єднаних сил повідомили, що лише протягом останнього тижня на Донбасі піротехніки вилучили і знищили 779 вибухонебезпечних предметів.

Від початку проведення операції Об'єднаних сил рятувальники вилучили та знешкодили 23 958 вибухонебезпечних предметів. Про це 7 вересня у Facebook повідомила пресслужба операції Об'єднаних сил.

"Піротехнічні підрозділи ДСНС зі складу Об'єднаних сил упродовж тижня 83 рази залучалися до проведення робіт з обстеження та розмінування територій, обстежено 68 га території, вилучено та знешкоджено 779 вибухонебезпечних предметів (усього з початку проведення ООС піротехнічні підрозділи залучалися 4503 рази, обстежено 5831,57 га території 17,5 га акваторії, вилучено та знешкоджено 23 958 вибухонебезпечних предметів)", – розповіли у штабі.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.