За добу на Донеччині зафіксовано чотири польоти безпілотників бойовиків – штаб операції Об'єднаних сил

На Донбасі було зафіксовано безпілотник "Орлан-10"
Фото: ru.wikipedia.org

Два безпілотники, які пролітали над тимчасово окупованими територіями на сході України, ідентифіковано  як "Орлан-10" російського виробництва, зазначили у штабі операції Об'єднаних сил.

За добу на Донеччині зафіксовано чотири польоти безпілотників бойовиків. Про це на брифінгу 18 серпня повідомила представник прес-центру штабу операції Об'єднаних сил Вікторія Данильчук, відео опубліковано на сторінці ООС у Facebook.

"Противник не знижує активність ведення повітряної розвідки наших позицій. За добу засобами протиповітряної оборони зафіксовано чотири випадки застосування противником безпілотних літальних апаратів, два з яких ідентифіковано як "Орлан-10" російського виробництва. Усі вони здійснювали проліт по непідконтрольній території та супроводжувалися силами і засобами радіоелектронної боротьби", – розповіла Данильчук.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року.

Україна, США і низка інших держав обвинувачують РФ у втручанні в конфлікт: використанні регулярних військ у бойових діях на боці бойовиків, постачанні їм зброї та фінансовій підтримці. Російське керівництво відкидає ці обвинувачення і стверджує, що РФ не є стороною протистояння.

У ЗСУ повідомляли в липні 2018 року, що за весь час бойових дій на Донбасі знищили 33 безпілотники бойовиків, більшість яких – БПЛА російського виробництва "Орлан-10".