Захарченко міг стати не єдиною жертвою вибуху. Російські та підконтрольні бойовикам ЗМІ повідомляють про нових постраждалих

Захарченко загинув унаслідок вибуху
Фото: ЕРА

Донецьке агентство ДАН пише про 11 постраждалих унаслідок вибуху в кавярні "Сепар", жертвою якого став ватажок "ДНР" Олександр Захарченко. У соцмережах повідомляють про п'ятьох загиблих.

Кількість постраждалих унаслідок вибуху, який стався 31 серпня в центрі Донецька, збільшилася до 11 осіб, пише підконтрольне бойовикам агентство ДАН із посиланням на джерело в керівництві угруповання "ДНР".

Раніше повідомляли, що жертвою вибуху в кав′ярні "Сепар" став ватажок "ДНР" Олександр Захарченко, а "віце-прем'єр ДНР" Олександр Тимофєєв (Ташкент) і ще одна людина дістали тяжкі поранення.

ДАН інформує з посиланням на анонімну співрозмовницю, що керівник молодіжної платформи "Оплот Донбасу" Наталія Волкова перебувала в ресторані на момент вибуху. Вона в лікарні у стабільно тяжкому стані.

Водночас через соцмережі в окупованому Донецьку поширюють інформацію, ніби в "Сепарі" загинув не тільки Захарченко. Telegram-канал WarGonzo повідомляє, що в центральній лікарні Донецька є тіла п'ятьох загиблих унаслідок вибуху.

Цю інформацію передрукувала російська "Комсомольская правда" з уточненням, що серед загиблих – одна дитина.

Підтверджень цих відомостей із достовірних джерел немає.

Приблизно о 17.00 31 серпня в ресторані "Сепар" у центрі Донецька спрацював вибуховий пристрій. Загинув ватажок угруповання "ДНР" Захарченко.

Служба безпеки України підтвердила смерть Захарченка. "Ми вважаємо це результатом міжусобних воєн", – сказала речник відомства Олена Гітлянська.

ЗМІ зазначали, що лідер бойовиків прийшов у ресторан на поминки за спочилим 30 серпня російським артистом Йосипом Кобзоном.

Джерела "Интерфакса" повідомили, що в Донецьку затримали "українських диверсантів", яких підозрюють у замаху на ватажка "ДНР".

Співчуття у зв'язку із загибеллю Захарченка висловив президент РФ Володимир Путін.