Зеленському на Донбасі показали мобільний госпіталь для військовослужбовців із COVID-19

Під час візиту в госпіталь Зеленський передав засоби захисту військовим медикам
Фото: president.gov.ua

Серед українських військовослужбовців уже провели понад 500 ПЛР-тестів на наявність COVID-19, усі вони показали негативний результат. Про це президенту України Володимиру Зеленському повідомили під час візиту в зону проведення операції Об'єднаних сил у Донецькій області.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні приїхав у зону проведення операції Об'єднаних сил у Донецькій області. Там він відвідав військово-мобільний госпіталь, де розгорнули інфекційне відділення на випадок виявлення коронавірусної інфекції серед українських військових, пише пресслужба президента.

У відділенні є все для ізоляції та кваліфікованої допомоги хворим на COVID-19.

Президент відвідав мобільну ПЛР-лабораторію на базі мобільного госпіталю, де проводитимуть тестування військових на наявність коронавірусної інфекції.

У пресслужбі зазначили, що серед військовослужбовців у зоні ООС вже провели більше ніж 500 ПЛР-тестів на наявність COVID-19, усі вони показали негативний результат.

Зеленський також ознайомився з роботою пересувного хірургічного кабінету, який надає кваліфіковану допомогу військовослужбовцю протягом перших 40–50 хвилин після поранення.

Під час візиту в госпіталь Зеленський передав засоби захисту.

"Ми зараз відправляємо такі засоби захисту в кожну область, у лікарні, куди потрапляють саме люди з коронавірусом. Наш пріоритет – забезпечити також військових засобами захисту", – додав президент.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Загальна кількість інфікованих коронавірусом в Україні за даними на 9.30 11 квітня становить 2511зафіксовано 73 летальні випадки.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.