21 січня бойовики на Донбасі сім разів порушували режим тиші, загинув український військовий – штаб ООС

Українські військові відкривали вогонь у відповідь на обстріли з боку бойовиків, повідомили у штабі
Фото: EPA
У районі Мар'їнки та Красногорівки два квадрокоптери бойовиків 21 січня перетнули лінію розмежування. Їх було подавлено українськими засобами радіоелектронної боротьби, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

21 січня на Донбасі зафіксували сім порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Про це поінформував пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook 22 січня.

"Неподалік Красногорівки збройні формування РФ відкривали вогонь з автоматичного та станкового гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу Пищевика противник відкривав вогонь зі станкового протитанкового гранатомета й мінометів 82-го калібру. Поруч із Широкиним окупанти відкривали вогонь із гранатометів різних систем, мінометів 120-го калібру та великокаліберних кулеметів. Неподалік Гнутового російсько-окупаційні війська вели вогонь в бік українських позицій із мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем і великокаліберного кулемета. У цьому ж районі було зафіксовано роботу ворожого снайпера", – указано в повідомленні.

Українські військові відкривали вогонь у відповідь на обстріли з боку бойовиків, зазначили у штабі.

У районі Мар'їнки та Красногорівки два квадрокоптери бойовиків перетнули лінію розмежування. Їх було подавлено українськими засобами радіоелектронної боротьби.

Унаслідок обстрілу загинув український військовослужбовець.

Від початку доби 22 січня порушення режиму тиші не зафіксовано, повідомили у штабі.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між ЗСУ з одного боку і російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, попри надані Україною факти й докази.

22 липня 2020 року тристороння контактна група погодила режим повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня. Президент України Володимир Зеленський зауважував, що Об'єднані сили на Донбасі відповідатимуть на ворожі обстріли й після набуття перемир'ям чинності.

Українська сторона регулярно повідомляє про випадки порушення бойовиками режиму припинення вогню. За даними Генштабу ЗСУ, за час перемир'я загинуло четверо військовослужбовців, 18 було поранено.

З квітня 2014 року до кінця 2020-го під час війни на Донбасі загинуло понад 2,6 тис. військовослужбовців ЗСУ, повідомляли в Міноборони.