25 травня ЗСУ збили п'ять російських безпілотників і дві крилаті ракети – командування Повітряних сил

ЗСУ збили дві крилаті ракети
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces / Facebook
Минулої доби українські військові збили п'ять російських безпілотників "Орлан 10" і дві крилаті ракети російських окупантів. Про це у Facebook 26 травня повідомило командування Повітряних сил Збройних сил України.

"Авіаційна присутність довкола українських кордонів нарощується, але літаки рашистів фактично не входять у повітряний простір, контрольований нашою протиповітряною обороною", – зазначили в командуванні.

25 травня окупанти продовжили обстріли території України крилатими ракетами.

"Приблизно о 20.00 із території Росії було завдано ракетних ударів дальніми бомбардувальниками Ту-22М3 по угрупованнях ЗСУ на донецькому та луганському напрямках. Також ракети окупантів полетіли в бік України і з південного напрямку. Дві крилаті ракети вдалося перехопити та знищити винищувачами ПС ЗСУ. Ударна авіація Повітряних сил укотре завдає удару по позиціях окупаційних військ. Цього разу – уражено ротно-тактичну групу! Знищено живу силу і приблизно 10 одиниць легкої броньованої техніки", – повідомили у пресцентрі.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого.

Станом на ранок 25 травня окупанти втратили, зокрема, 206 літаків, 170 вертольотів, 491 безпілотник та 112 крилатих ракет.