3 червня окупанти вбили чотирьох мирних жителів Донбасу, зокрема дитину – штаб Об'єднаних сил

За добу у двох областях України окупанти влучили у 26 цивільних об'єктів
Фото: ЕРА (архів)
У п'ятницю, 3 червня, станом на 21.00 у Донецькій і Луганській областях російські окупанти обстріляли понад 20 населених пунктів. Про це проінформувало угруповання Об'єднаних сил у Facebook.

"Окупанти обстріляли більше ніж 20 населених пунктів у Донецькій та Луганській областях, зруйнували і пошкодили 26 цивільних об'єктів, із них 25 житлових будинків і лінію електропередач. У результаті цих обстрілів загинуло четверо цивільних осіб (серед них одна дитина), ще троє отримали поранення", – ідеться у повідомленні.

Українські військові уточнили, що по цивільних об'єктах на Донбасі окупанти завдавали ракетно-бомбових ударів.

У Telegrаm голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що 3 червня в регіоні внаслідок обстрілів із боку російських загарбників поранення дістало троє мирних жителів: двоє у Соледарі і один у Василівці.

Від початку відритого вторгнення Росії у Донецькій області окупанти вбили, за офіційною інформацією, 464 осіб, поранили – 1214. Це без урахування загиблих у Маріуполі та Волновасі, наголосив Кириленко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

28 квітня Генштаб Збройних сил України повідомляв, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні.

26 травня Зеленський заявив, що наступ, який Росія веде на Донбасі, може зробити цей регіон безлюдним.