48% українців вважають, що Росія контролює "ДНР" і "ЛНР" та керує їхніми діями – опитування

43% українців думають, що Росія постачає зброю терористам на сході України
Фото: depositphotos.com

48% українців вважають, що Росія контролює терористичні організації "ДНР" та "ЛНР" і керує їхніми політичними та воєнними діями. Про це свідчать опубліковані 9 червня результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

47% опитаних думають, що збройні сили РФ беруть участь у бойових діях на боці бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

43% респондентів вважають, що Росія постачає зброю терористам на сході України.

Ще 21% українців думає, що РФ надає ОРДЛО гуманітарну допомогу, а 19% – що Росія підтримує бойовиків переважно дипломатично.

Опитування проводили 14–19 травня в усіх регіонах України, за винятком окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму. Загалом опитано 2020 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Контекст:

Відразу після анексії Криму 2014 року Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази. За даними ООН, за час конфлікту загинуло приблизно 13 тис. осіб.