Арахамія: Переговорна позиція безпосередньо корелює з позиціями на фронті

Позиція України на переговорах залежить від ситуації на фронті, повідомив Арахамія
Фото: Міністерство оборони України / Facebook
Позиція української делегації під час переговорів із Росією залежить від ситуації на фронті та успіхів Збройних сил України. Про це голова фракції партії "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", яке опублікували 30 березня.

За його словами, представники країн – гарантів безпеки висловлювали оптимізм щодо позиції української делегації.

"Кажуть, що виконана велика робота, ми круті. І це заслуга не стільки нас як переговорників, за нас цю роботу роблять Збройні сили. Переговорна позиція безпосередньо корелює з позиціями на фронті, а не навпаки. Тому, дасть бог, у нас будуть ще кращі позиції", – наголосив політик.

Глава фракції "Слуги народу" зазначив, що Україна планує дотримуватися концепції укріпленого нейтралітету, якщо підпишуть договір про міжнародні гарантії безпеки.


Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

29 березня у Стамбулі відбувся четвертий очний раунд переговорів України з РФ (кілька разів делегації зустрічалися у відеоформаті).

До початку зустрічі перед учасниками виступив президент Туреччини Реджеп Ердоган, який закликав поновити мир між двома країнами. "Продовження війни не принесе нікому користі", – зазначив Ердоган.

За підсумками зустрічі Арахамія заявив, що Україна офіційно запропонувала підписати договір про міжнародні гарантії безпеки.

Україна фактично погодиться на без'ядерний і позаблоковий статус, якщо підпишуть запропонований Києвом договір. Про це повідомив член української делегації Олександр Чалий.