"Безпощадно мінусуємо окупантів". ЗСУ показали "любов" росіян до української землі на авдіївському напрямку

Українські військові знищили ще один танк окупантів
Скріншот: 47 окрема механізована бригада / Facebook

Українські військові показали відео, як знищують російських окупантів на авдіївському напрямку. Відповідні кадри 12 листопада оприлюднено у Facebook 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

"Безпощадно мінусуємо окупантів! Ювелірна робота наших бійців 47-ї окремої механізованої бригади, які пліч-о-пліч разом із бойовими побратимами дружніх підрозділів нищать росіян на авдіївському напрямку, – ідеться в повідомленні. – У цьому відео показуємо "любов" загарбників до української землі".

У приблизно двохвилинному відеоролику видно охоплену вогнем російську бронетехніку після відступу під час ранкового бою – розбиті БТР і знищений за допомогою дрона танк із триколором окупантів.

Крім того, на полі бою лежать ліквідовані російські військові.

"Битва триває", – наголошують у відео.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямків.

У квітні сили оборони вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частини Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках сили оборони перейшли до наступальних дій. Пізніше були повідомлення про деокупацію населених пунктів на сході й півдні.

У жовтні окупанти пішли у наступ під Авдіївкою Донецької області, намагаючись оточити місто.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 12 листопада, українські військові з початку повномасштабного нападу РФ ліквідували приблизно 311 750 російських окупантів, а також знищили 5349 танків, 10 073 бойові броньовані машини й тисячі одиниць іншого озброєння.