Більшість окупантів, поранених у Херсоні та Енергодарі після точних ударів ЗСУ, померли – Генштаб ЗСУ

За даними Генштабу, втрати росіян від ударів ЗСУ сягнули "до роти"
Фото: ЕРА

Унаслідок удару українських військових по цілях у Херсоні та Енергодарі Запорізької області втрати російських окупантів сягнули "до роти". Про це поінформував 2 вересня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Підтверджено, що у районах населених пунктів Херсон і Енергодар точними ударами наших військ знищено три артилерійські системи противника, а також склад із боєприпасами і до роти особового складу (як зазначено в блозі army-blog.ru, рота складається із 45–360 осіб. – "ГОРДОН")", – ідеться у повідомленні.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що поранених загарбників вивезли "в медичні заклади поблизу населеного пункту Борозенське Херсонської області".

"Через неналежний рівень медичної допомоги більшість окупантів померли від отриманих поранень", – пояснили українські військові.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

2 вересня начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила про удар Збройних сил України по гуртожитку у Херсоні, де була база російських окупаційних військ.

В Енергодарі розташована Запорізька АЕС, захоплена російськими військами. Із серпня окупанти регулярно обстрілюють ЗАЕС та Енергодар для своїх пропагандистських цілей.

Контекст:

Із 24 лютого, коли президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну, знищили, за даними Генштабу ЗСУ, приблизно 48 700 російських військових.