Блогерку – ексдружину київського наркодилера, яка знімала роботу ППО, суд відправив під домашній арешт

Воронова скаржиться, що через домашній арешт не зможе ходити до бомбосховища
Фото: voronova.official / Instagram
Для чотирьох блогерів, які 16 травня зняли й опублікували в мережі роботу ППО в Києві, суд обрав запобіжний захід – домашній арешт, повідомила 2 червня пресслужба Київської міської прокуратури.

Згідно з постановами суду, підозрюваним заборонено покидати місце проживання до 31 липня 2023 року.

Watchers.Media уточнює, що однією із блогерок є Інна Воронова (Чернецька) – дружина Юрія Чернецького, засудженого за збут наркотиків.

Прокурор наполягав на цілодобовому домашньому арешті, тоді як захист просив про особисте зобов'язання.

В Instagram Воронова підтвердила, що її відправили під домашній арешт. Вона визнала, що зробила "дурницю" й розслідування щодо неї абсолютно законне. Водночас вона поскаржилася, що через арешт нібито не зможе ходити до бомбосховища.

Контекст:

Російські окупанти вночі 16 квітня масовано атакували Україну ракетами. За інформацією Генштабу ЗСУ, сили оборони України збили 25 ракет із 27, випущених російськими окупантами. Водночас збили шість із шести випущених РФ "Кинджалів", дев'ять "Калібрів", а також С-400 та "Іскандер-М".

Відео з роботою української ППО публікували в соцмережах, зокрема Воронова й акторка Ксенія Мішина. Остання після критики вилучила ролик. Згодом акторка заявила, що в її ролику "ніхера не було, окрім військового неба".

Воронова казала, що після перших коментарів видалила відео. Українські ЗМІ писали, що на той момент воно вже "розлетілося російськими пропагандистськими Telegram-каналами". Пізніше вона опублікувала відео з виправданнями.