Бойові підрозділи ДПСУ провели на Донбасі навчальні стрільби

Основний складник навчань прикордонників – навчальні стрільби
Фото: dpsu.gov.ua
Бойові підрозділи Держприкордонслужби України провели тренування на Донбасі, повідомив 31 жовтня пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

"Днями в Донецькому прикордонному загоні проведено польові заняття з вузькопрофільними спеціалістами бойової спрямованості. Основна складова – навчальні стрільби. Метою практичних тренувань було удосконалити знання та навички військовослужбовців", – повідомили у штабі, не конкретизуючи дати проведення занять.

За програмою навчань прикордонники здійснили марш та розгортання на позиціях у районі виконання завдань, відпрацювали "тактичні епізоди бойового застосування з виконанням стрільб", ідеться в релізі.

"Вправлялися прикордонники у стрільбі з протитанкових гранатометів різних систем, зенітних установок та озброєння бойових машин. Крім того, особливу увагу було приділено тренуванню з інженерної підготовки та тактичної медицини", – додали у штабі.

Пресслужба ДПСУ опублікувала в YouTube відео про те, як відбувалися навчання.

Відео: Державна прикордонна служба України / YouTube

Контекст:

Відразу після анексії Криму у 2014 році Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку і російською армією та підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти та докази.

За даними уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, за час збройного конфлікту на Донбасі загинуло майже 14 тис. українців, із них 4 тис. – цивільні особи. Також внаслідок російської агресії на Донбасі загинуло 158 дітей.

Після початку війни виникла потреба удосконалення системи безпеки державного кордону, відтоді військовий складник у системі відомства посилюється, граничну штатну чисельність ДПСУ вирішили збільшити на 3 тис. військовослужбовців, ідеться на сайті Держприкордонслужби.

Оперативно-бойові прикордонні підрозділи контролюють лінію розмежування із тимчасово окупованими територіями Луганської та Донецької областей, уточнили у ДПСУ.