Бойовик Ходаковський про "економіку ДНР": Донеччани зараз у стані депресії, почуваються обдуреними, нікчемними

Ходаковський: Прості донеччани виживають
Фото: EPA

Приблизно 90% донецького бюджету наповнюють коштом "російських позабюджетних джерел", але цю допомогу "здебільшого розкрадають, оскільки апетити у донецьких чиновників хороші". Про це заявив екс-командир батальйону бойовиків "Восток" на Донбасі, колишній "секретар радбезу ДНР" Олександр Ходаковський.

Екс-командир батальйону бойовиків "Восток" на Донбасі, колишній "секретар радбезу ДНР" Олександр Ходаковський заявив, що з економікою в окупованому Донецьку "все погано". Про це він сказав в інтерв'ю "Московскому комсомольцу".

Відповідаючи на запитання, "завдяки чому ДНР ще тримається", Ходаковський сказав, що "з економікою все погано, плани, які були намічені в році, що минає, щодо відновлення підприємств, не спрацювали".

За його словами, "узагалі мало залишилося прибуткових підприємств, а більшість ледве зводить кінці з кінцями". Він додав, що "допомагає Росія", і вугільні підприємства з окупованих бойовиками "ДНР" територій постачають у РФ продукцію, але "постачання квотують, адже Росії цілком вистачає і свого вугілля".

Ходаковський розповів, що Донецьк "залишається на плаву тільки через дешеву робочу силу. А так стабільний регрес".

Бойовик додав, що "90% донецького бюджету наповнюють коштом російських позабюджетних джерел", але цю допомогу "здебільшого розкрадають, оскільки апетити у донецьких чиновників хороші".

Відповідаючи на запитання, на що живуть прості донеччани, Ходаковський сказав: "Виживають". За його словами, ціна ліків у Донецьку така, що "легше померти, ніж лікуватися". Ходаковський заявив, що "багато донеччан зараз у стані депресії, почуваються обдуреними у своїх надіях, дрібними, нікчемними, незначними".

Він додав, що жителі Донецька після початку війни одержали "розпиляні території, віджаті селища, зруйнований бізнес".

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.