Бойовики на Донбасі шість разів порушили режим тиші, один український військовий загинув – штаб ООС

19 березня в зоні ООС дотримуються тиші
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
18 березня бойовики відкривали вогонь по українських позиціях біля населених пунктів Південне, Водяне та Богданівка, повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

Протягом минулої доби, 18 березня, на Донбасі бойовики шість разів порушували режим припинення вогню. Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил у Facebook.

Зокрема, неподалік населеного пункту Південне окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Унаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець дістав кульове поранення, несумісне із життям.

Крім того, поблизу населеного пункту Водяне у Приазов'ї російсько-окупаційні війська обстріляли позиції українських військових, використовуючи міномети 120-го калібру і гранатомети різних систем, а в передмісті Богданівки – автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські військові відкривали вогонь.

Станом на 7.00 19 березня в районі проведення операції Об'єднаних сил обстрілів не зафіксовано.

У 2014 році Росія окупувала Крим і розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, попри надані Україною факти й докази.

Переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі ведуть у тристоронній контактній групі в Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ), а також у нормандському форматі – за участю представників України, Франції, Німеччини та Росії.

22 липня 2020 року тристороння контактна група погодила режим повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня. Українська сторона регулярно заявляє про випадки порушення бойовиками режиму припинення вогню.

На початку 2021 року ситуація на Донбасі загострилася. Штаб операції Об'єднаних сил неодноразово повідомляв, що противник веде снайперський вогонь. 4 лютого глава МВС Арсен Аваков заявив, що на Донбасі "жодного мирного процесу вже немає". "Діють снайперські пари, діють міномети, обстріли. Війна триває", – сказав він.