Бойовики сьогодні двічі порушили перемир'я на Донбасі, один український військовий загинув – Міноборони України

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Українські бійці на Донбасі адекватно оборонялися, але зазнали безповоротних втрат: 18 березня загинув військовослужбовець 1998 року народження, повідомив речник Міноборони України Дмитро Гуцуляк

Станом на 12.00 18 березня бойовики на Донбасі двічі порушили перемир'я, заявив на брифінгу, розшифрування якого опубліковано на сайті Міністерства оборони України, речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

"Захисники України вели адекватні оборонні дії із застосуванням чергових вогневих засобів. На превеликий жаль, за наявною інформацією, у складі підрозділів Об'єднаних сил від початку поточної доби є безповоротна втрата. Унаслідок ворожих обстрілів загинув один наш військовослужбовець 1998 року народження", – заявив Гуцуляк.

Він зазначив, що приблизно о 6.40 бойовики випустили по українських бійцях 14 мін переважно 120-мм калібру, орієнтовно о 10.00 – вели обстріл із великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Востаннє сторони досягли домовленості ввести безстроковий режим тиші з 8 березня.