Бойовики в Макіївці на Різдво планують випробування вибухівки – штаб АТО

У Макіївському науково-дослідному інституті може статися потужний вибух – штаб АТО
Фото: ЕРА

У штабі АТО зазначили, що, незважаючи на оголошене з опівночі 23 грудня перемир'я, бойовики продовжують обстріл українських позицій і готують чергові провокації "із подальшим звинуваченням розвідувальних підрозділів ЗСУ в начебто диверсійній діяльності".

У понеділок, 25 грудня, у день святкування Різдва за григоріанським календарем бойовики планують випробування вибухових речовин на території Макіївського науково-дослідного інституту з безпеки робіт у гірничій промисловості. Про це повідомив у Facebook прес-центр АТО.

"Приблизно з 9.00 до 15.00 на вказаному об'єкті може статися потужний вибух. У робочий час можуть постраждати цивільні громадяни – працівники підприємства, які змушені з об'єктивних причин залишатися на тимчасово окупованих територіях", – ідеться в повідомленні.

У штабі АТО зазначили, що, незважаючи на оголошене з опівночі 23 грудня перемир'я, бойовики продовжують обстріл українських позицій і готують чергові провокації "із подальшим звинуваченням розвідувальних підрозділів Збройних сил України в начебто диверсійній діяльності".

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

20 грудня на переговорах у Мінську було досягнуто домовленості припинити вогонь у зоні конфлікту на Донбасі з 00.00 23 грудня з огляду на новорічні свята.

Сторони вже кілька разів оголошували перемир'я, але жодного разу не вдалося домогтися його повного дотримання. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ 2017 року зафіксувала майже 400 тис. випадків порушення режиму тиші на Донбасі.