Браслети "Азовсталь" розкупили за дев'ять годин. Гроші спрямують на "Армію дронів" для ЗСУ

За словами Михайла Федорова, в Україні вже розпочали створення наступного тиражу
Фото: metinvestholding.com
Усі 10 тис. браслетів з останньої довоєнної партії сталі з маріупольського заводу "Азовсталь" продали протягом дня після старту продажів. Про це 6 жовтня заявив віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

"Ми відчули, наскільки важливим символом є цей браслет для українців. Тому вже почали створення наступного накладу й не зупиняємо продажу. Треба буде трошки почекати свій браслет, але воно того варте!" – написав міністр.

Також він подякував групі "Метінвест", ювелірному дому SOVA й "Новій пошті" за проєкт. Федоров нагадав, що 100% прибутку від браслетів перекажуть через фандрайзингову платформу United24 на проєкт "Армія дронів", щоб посилити українських захисників на фронті.

Віцепрем'єр зазначив, що всі 10 тис. браслетів проданли за дев'ять годин.

Контекст:

Завод "Азовсталь" став одним із символів спротиву України повномасштабному вторгненню російських окупаційних військ. Завод був останнім об'єктом у Маріуполі, який утримували українські військові (зокрема бійці Нацгвардії, полку НГУ "Азов", СБУ, ЗСУ, Держприкордонслужби й Нацполіції) із середини березня до 16 травня, коли захисникам віддали наказ покинути "Азовсталь".

Лімітовану серію браслетів "Символ незламності. Азовсталь" (кожен із них зроблено із 5 г сталі, виготовленої на комбінаті "Азовсталь" до російського вторгнення) презентували 6 жовтня в Києві, невдовзі після того, як Україні вдалося звільнити понад 215 захисників України, зокрема 108 азовців, включно із п'ятьма командирами маріупольського гарнізону.