Братчук: Заяви про начебто атаку ЗСУ на Чорноморський флот РФ у Севастополі – відверта провокація

Братчук упевнений, що деокупація Криму відбуватиметься "набагато ефективніше"
Скріншот: Телеканал Рада / YouTube
Спікер Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук назвав провокацією повідомлення російської окупаційної влади про нібито атаку Збройних сил України на штаб Чорноморського флоту РФ у Севастополі. Заяву він опублікував у Telegram.

"Повідомлення ТАСС про начебто українську атаку по штабу Чорноморського флоту у Севастополі – відверта провокація. Звільнення нашого Криму від окупантів відбуватиметься не так і набагато ефективніше. На все свій час", – написав Братчук.

Він закликав довіряти лише офіційним повідомленням від української влади та військових і нагадав, що Росія часто використовує прийом "інформаційного алібі" – звинувачує ЗСУ в нападах, які здійснює сама. Як нещодавній приклад Братчук навів убивство українських військовополонених в окупованій Оленівці Донецької області. За його інформацією, повідомлення про нібито підготовку "атаки ЗСУ" по Оленівці з'явилися в російських інформресурсах ще 5 липня.

Окупаційна влада Севастополя 31 липня заявила, що штаб Чорноморського флоту РФ нібито атакував український безпілотник, унаслідок чого постраждало п'ятеро людей. Святкові заходи з нагоди Дня ВМФ у Севастополі скасували.

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин та незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до Російської Федерації не визнають Україна та більшість країн світу.