"Броньована вантажівка ледве вирвалася". З Луганської області під обстрілами змогли евакуювати ще 37 людей

Евакуацією людей займається поліція
Фото: Сергій Гайдай / Facebook
19 травня із Сєвєродонецька, Лисичанська та Білогорівки Луганської області броньованим транспортом евакуювали 37 людей.

Про це голова Луганської обласної воєнної адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Telegram.

Гайдай наголосив, що провести евакуацію з регіону складно навіть броньованим транспортом.

"Але навіть ті, хто протягом двох із половиною місяців ні в якому разі не хотів виїжджати, зараз стають у чергу. Як-от 37 жителів Сєвєродонецька, Лисичанська та Білогорівки. Серед них п'ятеро маленьких дітей, які до сих пір залишалися під щоденними обстрілами. Але сьогодні їм удалося вирватися із небезпеки", – додав він.

У Facebook Гайдай розповів, що евакуацією людей займається поліція.

"Евакуаційна броньована вантажівка ледве вирвалася. Росіяни потужно обстрілюють Сєвєродонецьк, так, що голови не підняти, але патрульні поліцейські змогли забрати сєвєродончан. В Лисичанську доукомплектувалися та чекали, поки підвезуть людей із Білогорівки (поліцейські проскочили на легковому авто та забрали селян), а далі чекав ризикований шлях дорогою Лисичанськ – Бахмут. Знову пощастило. Вже всі у безпеці", – написав він.

На знімках, які опублікував Гайдай, – начальник управління патрульної поліції Луганської області Віктор Левченко.

Левченко писав у Facebook про сьогоднішню поїздку і наголошував, що "українці своїх не кидають".

За підсумками операції Левченко написав, що, крім 37 людей, із зони бойових дій вивезли свійських тварин – чотирьох котів, двох собак та двох морських свинок.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – сказав президент України Володимир Зеленський. Він підкреслив, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

28 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні. На думку Зеленського, Росія "робить усе, щоб знищити будь-яке життя" на Донбасі.

29 квітня Зеленський заявив, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну та інші міста Луганської і Донецької областей.