Буданов сказав, що виведення українських військових із Сєвєродонецька було тактичним перегрупуванням

Буданов назвав правильним рішенням виведення українських підрозділів із Сєвєродонецька
Фото: gur.gov.ua
Виведення українських військових із Сєвєродонецька Луганської області було тактичним кроком, мета якого – не повторити долю підрозділів, які опинилися в оточенні в Маріуполі Донецької області.

Про це начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів у коментарі Financial Times 27 червня.

Наказ про вихід із міста віддали 24 червня, повідомив він.

Українські військові перемістилися на "вищі позиції" на захід через річку Сіверський Донець у сусідній Лисичанськ, сказав Буданов. За його словами, цей відступ зробить "дуже складними" для російських військ, розташованих на східних берегах річки, переправу і просування, особливо до Лисичанська.

Він каже, що рішення про виведення військ було правильним.

"Це тактичне перегрупування", – уточнив голова ГУР.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російсько-окупантські війська після виходу з північних областей України у квітні зосередилися на спробах захопити весь Донбас.

У червні найінтенсивніші бої точилися за контроль над Сєвєродонецьком. Цю ділянку фронту президент України Володимир Зеленський називав однією з найскладніших. Він казав, що багато в чому саме в Сєвєродонецьку вирішується доля українського Донбасу.

25 червня мер міста Олександр Стрюк повідомив, що ЗСУ організовано вийшли із Сєвєродонецька й окупанти повністю захопили місто.

"Після відведення підрозділів наших військ ворог закріплюється в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Сиротине, Воронове та Борівське", – розповіли в Генштабі ЗСУ увечері 25 червня.

Зеленський у вечірньому зверненні 25 червня пообіцяв, що Україна поверне Сєвєродонецьк, як і решту своїх міст.