Буданов: У РФ є два варіанти майбутнього після війни з Україною, зокрема деокупація Калінінграда

Буданов вважає, що Україна переможе у війні проти Росії
Фото: ЕРА
Росія програє війну Україні, а президент РФ Володимир Путін більше не буде при владі. Таку думку висловив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов НВ в інтерв'ю, яке опубліковано 2 травня.

"Ця війна закінчиться. [...] Не хвилюйтеся, Україна переможе", – сказав він.

Очільник військової розвідки вважає, що є два варіанти, як завершиться війна.

"Перший – розділення Росії на три і більше частини. І другий – відносне збереження територіальної цілісності РФ при зміні керівництва країни. В останньому випадку новий керівник скаже, що РФ ні при чому в усіх цих процесах, це був хворий диктатор, а країна тут ні до чого", – пояснив Буданов.

За його словами, "в цьому випадку Росія віддасть всі окуповані нею території – від островів Японії до Кенігсберга (Калінінграда. – "ГОРДОН"), який належить Німеччині".

"Ось два шляхи. Більшість військово-політичного керівництва Росії це знає. І саме тому є дуже багато спроб діалогу із західним світом, незважаючи на ту офіційну риторику, яку вони всі використовують. А ось неофіційна зовсім інша: вони бояться втратити свої статки", – зазначив Буданов.

Журналістка запитала у начальника ГУР Міноборони, "чи може закінчитися війна і при цьому Путін залишиться живим".

"Залишити йому шлях для відступу – це одна зі стратегій, проте це майже нереально. Він воєнний злочинець для всього світу. Це його кінець, він сам себе загнав у глухий кут", – заявив Буданов.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія масштабно вторглася до України 24 лютого. Путін заявляв, що починається "спецоперація" нібито для "демілітаризації" та "денацифікації" України.

На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, зараз бої тривають на Донбасі, у Харківській області та у південній частині країни поблизу окупованого Криму.

Станом на 3 травня, за даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії сягали майже 24,2 тис. осіб особового складу, понад 1 тис. танків, 1 тис. бронемашин, сотень артилерійських систем та безпілотників, десятків літаків, вертольотів та іншої бойової та військової техніки включно з кораблями.