"Буде дуже важко". Мер Івано-Франківська закликав жителів переїхати на зиму в село

Пункти обігріву можуть не вмістити всіх охочих
Фото: EPA
Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав жителів багатоповерхових житлових будинків на зиму виїхати за місто через погіршення ситуації з енергопостачанням. Про це він заявив в ефірі радіо "Західний полюс" 17 листопада.

Марцінків заявив про велику ймовірність того, що світла не буде по кілька днів. Мер Івано-Франківська додав, що через російські обстріли 53 багатоповерхівки у Франківську залишилися без опалення.

"Рекомендую знайти місце перебування у сільській місцевості або в індивідуальних будинках. Хтось може мати родину, знайомих у селах. Бажано домовитися про проживання, дуже важко буде виживати у багатоквартирних будинках", – сказав мер.

Він також закликав жителів прилеглих сіл дати притулок жінкам і дітям із міських багатоповерхівок.

Марцінків додав, що місто готує пункти обігріву для жителів багатоповерхівок, проте вони можуть не вмістити всіх охочих.

Контекст:

Від початку жовтня Росія активізувала атаки на об'єкти інфраструктури по всій Україні, зокрема у столиці. Унаслідок обстрілів в Україні пошкоджено приблизно 40% енергетичної інфраструктури, повідомили 19 жовтня у Міненерго. Через це в країні почали вводити тимчасові вимкнення світла.

Остання масована атака на енергосистему країни була 15 листопада. Загалом росіяни випустили 96 крилатих ракет, понад 70% із них ЗСУ збили. Інші пошкодили 15 об'єктів енергетичної інфраструктури України. Це була найбільша атака на енергетичну систему України від початку війни.