"Будуть дуже швидко втікати". Радник глави МВС розповів, якою буде деокупація Херсона від російських загарбників

Російські окупанти зайшли до Херсона на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну
Фото: EPA
Деокупація Херсона, тимчасово захопленого російськими військовими, буде швидкою. Таку думку 24 травня в ефірі "24 каналу" висловив радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів.

"На війні дуже просте правило – не потрапляти в оточення. Як тільки ми оточимо Херсон або як тільки буде загроза його оточення, то вони звідти будуть дуже швидко втікати", – сказав Андрусів.

За його словами, якоїсь мотивації у російських окупаційних військ "стояти на смерть" за якісь захоплені населені пункти – немає.

"Якщо ми будемо здійснювати ефективні контратаки, якщо західна зброя… вже буде на полі бою, то ми будемо наносити так звані розсікаючі удари, здійснювати "котли" та оточення, і у результаті у них не буде варіантів, як відступати і втікати", – наголосив радник глави МВС України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти зайшли на територію Херсонської області 24 лютого з боку тимчасово окупованого Кримського півострова.

Росія, ймовірно, налаштована на довгострокову окупацію Херсонської області, вважає британська розвідка.

10 травня голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута повідомляв, що майже половина жителів Херсона виїхала з початку війни РФ проти України, а з області виїхав кожен п'ятий.

Українська армія звільнить Херсон, заявив 11 травня радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк. Так він прокоментував заяву пособника російських окупантів, "заступника голови обласної військово-цивільної адміністрації" Кирила Стремоусова, який сказав, що колаборанти мають намір попросити президента РФ Володимира Путіна "приєднати" Херсонську область "до складу Росії".