Бутусов: Російські війська розпочали штурм Вугледара. Битва визначатиме весь перебіг війни на півдні України у 2023 році

Для захоплення Вугледара росіяни зосередили з'єднання своїх найкращих військ, розповів Бутусов
Скріншот: Ganka Garna / Facebook
Російські окупанти розпочали наступ на Вугледар Донецької області.

Про це 26 січня в Telegram повідомив головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

"Російські війська почали штурм Вугледара. Вугледар для РФ має ключове значення – це стратегічно важливий пункт комунікацій на півдні Донбасу, рубіж для розгортання майбутнього українського наступу на Кримський коридор", – написав він.

За словами Бутусова, імовірне захоплення Вугледара "значно покращить стратегічне становище російської армії на Донбасі" та "дозволить поглибити оборону".

"Мета російського командування у кампанії 2023 року – захопити весь Донбас або відсунути нашу армію від Кримського коридору. Для захоплення Вугледара росіяни зосередили з'єднання своїх найкращих військ – бригади морської піхоти та повітряно-десантних військ, запаси боєприпасів", – розповів головний редактор "Цензор.НЕТ".

Для України успішна оборона Вугледара – це "завдання максимальних втрат російським елітним бригадам", продовжив Бутусов.

"Ми пам'ятаємо, як росіяни вже вперше намагалися захопити Вугледар восени і зупинилися у селі Павлівка біля міста. Російська регулярна армія дуже чутлива до втрат, і у російських медіа підняли тоді хвилю, що російські морпіхи розбиті, – зазначив головний редактор "Цензор.НЕТ". – Вугледар є зручним рубежем оборони, він на висотах, ворог наступає з низовини, є можливості завдати ворогу нової поразки".

На думку Бутусова, битва за Вугледар "визначатиме весь хід подальшої війни на півдні України у 2023 році".

Про те, що окупанти штурмують Вугледар, також поінформував у Facebook екснардеп Ігор Луценко, який зараз служить у 72-й окремій механізованій бригаді.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року, про вторгнення оголосив президент РФ Володимир Путін. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим і окупувала частину Донецької та Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської і Харківської областей.

Зараз найінтенсивніші бої тривають на Донбасі.

25 січня у Донецькій ОВА повідомили, що російські війська інтенсивно обстрілюють Вугледар.