Через збройну агресію РФ проти України загинуло 205 дітей, ще 367 поранено – Офіс генпрокурора

В Офісі генпрокурора зазначили, що дані про загиблих дітей не є остаточними
Фото: depositphotos.com
Унаслідок російського військового вторгнення в Україну загинуло 205 дітей, ще 367 – поранені. Про це 19 квітня повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у Facebook.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях", – повідомили у відомстві.

За даними ювенальних прокурорів, найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 118, Київській – 108, Харківській – 91, Чернігівській – 54, Херсонській – 43, Миколаївській – 40, Луганській – 36, Запорізькій – 25, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15.

"Стало відомо, що 14 березня в лісосмузі поблизу села Захарівка Київської області підірвався на невстановленому вибуховому пристрої цивільний автомобіль, на якому родина намагалася евакуюватися в безпечне місце. Восьмирічна дитина отримала поранення, її мати загинула. 18 квітня внаслідок артилерійських обстрілів окупантами села Шандриголове в Донецькій області отримала поранення 16-річна дівчина. Також 18 квітня через обстріл села Преображенка в Запорізькій області отримала поранення 14-річна дівчинка. 18 квітня завдано ракетного удару по території міста Львова, внаслідок чого трирічна дитина отримала поранення", – ідеться у повідомленні.

Окрім цього, через бомбардування та обстріли з боку збройних сил РФ пошкоджено 1141 навчальний заклад, із них 99 зруйновано повністю.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

18 квітня Офіс генпрокурора повідомляв про 205 загиблих унаслідок збройної агресії РФ дітей і 362 поранених.